Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΤΕΡΨΗ



ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΤΕΡΨΗ για τους φιλότεχνους και τους ζωγράφους που ενδιαφέρονται για την Ιερή Τέχνη της Αγιογραφίας.

...........................
Πάνω απο 110 Θαυματουργές και θαυμαστές «EΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ» σε ένα βιβλίο χρήσιμο και για όλους του ζωγράφους ...που λειτουργεί ως ΖΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΙΚΟΝΩΝ της Παναγίας!
...........................

Kυκλοφόρησεένα ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ που τιτλοφορείτε «EΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ».
Το βιβλίο αυτό, έχει επιμεληθεί (έρευνα, συλλογή, επιλογή εικόνων, σχόλια και συγγραφή κειμένων) ο Kερκυραίος Zωγράφος - Συγγραφέας, Παναγιώτης Μαυρόπουλος. (Εκδόσεις «Μύρτος»)
Σε αυτό το βιβλίο του ο συγγραφέας λειτουργεί περισσότερο ως ερευνητής. Αναφέρετε στις «Παναγίες» της Ορθοδοξίας. Ψάχνει και βρίσκει σπάνιες λατρευτικές εικόνες του πιο λατρεμένου ιερού προσώπου της χριστιανοσύνης, της Θεομήτορος Μαρίας. Πάνω απο 110 Θαυματουργές και θαυμαστές εικόνες δημοσιεύονται σε αυτό το βιβλίο!(...βρίσκονται σε Ιερούς ναούς, σε Ιερές Μονές, αλλά και σε Μουσία και σε Συλλογές σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο)
Το βιβλίο «EΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ» λειτουργεί ως ένα ιδιότυπο «ΕΙΚΟΝΟΛΟΓΙΩΝ». Είναι ένας πολύτιμος ΟΔΗΓΟΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΩΝ & ΘΑΥΜΑΣΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ σε μικρό πρακτικό σχήμα, χρήσιμο σε κάθε πιστό - προσκυνητή αλλά και σε κάθε ευσεβή ερευνητή του θέματος. Ακόμα, το βιβλίο προσφέρει και μία ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΤΕΡΨΗ για τους φιλότεχνους και τους ζωγράφους που ενδιαφέρονται για την Ιερή Τέχνη της Αγιογραφίας.
Πολλές από τις λατρευτικές εικόνες, που δημοσιεύονται, είναι σπάνιες και άγνωστες στους πιο πολλούς πιστούς, είναι δε, διάσπαρτες σε όλη την Ελλάδα! Ταυτόχρονα ο μελετητής θα βρει σε αυτό το βιβλίο πληροφορίες για το που βρίσκετε η κάθε λατρευτική εικόνα, σε πιο αγιογραφικό τύπο ανήκει... αλλά και γενικότερα στοιχεία για την Ορθόδοξη εικονογραφία.
Να σημειωθεί ότι το πολύμορφο υλικό του, ο συγγραφέας - ερευνητής, το συλλέγει μεν, μέσα από τη διάσπαρτη βιβλιογραφία, αλλά οι πιο σημαντικές πυγές φωτογραφιών των ιερών εικόνων (μετά από παράκληση) ...έχουν σταλεί στο συγγραφέα - ερευνητή, από Iερές Mητροπόλεις, Ιερούς Ναούς και Ιερές Μονές που «στεγάζουν» τις Ιερές Eικόνες της Θεομήτορος. (Ο συγγραφέας, αλλά και ο εκδοτικός οίκος ευχαριστεί ιερωμένους, μοναχούς και λαϊκούς για αυτή την πολύτιμη συνεισφορά τους!)
Το βιβλίο «EΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ» μπορείτε να το παραγγείλετε σε OΛΑ τα βιβλιοπωλεία του νησιού.
.....................................
Τίτλος. «EΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ»
Έρευνα και συγγραφή. Παναγιώτης Μαυρόπουλος.
Σχήμα. 14 Χ 20.5 εκ. Τετράχρωμο.
Σελίδες. 160+4
Eκδοτικός Οίκος «Μύρτος» info@myrtosbooks.gr ,
.....................................
Το Βιβλίο «EΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ» είναι το τρίτο στη σειρά (με παρόμοια θεματολογία) που εκδίδει ο συγγραφέας από τον Eκδοτικό «Μύρτος». Τα άλλα δύο είναι το «Να μας φυλάσσουν. Άγιοι προστάτες» και το «Εκδρομές και οδοιπορικά σε μοναστήρια». Aναζητήστε τα και αυτά.
.....................................

Λίγα λόγια για το βιβλίο «EΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ» από το Κερκυραίο, Zωγράφο - Συγγραφέα, PSMavro

Μέσα από την ενασχόληση μου με την ζωγραφική (όπως όφειλα) βάδισα κάποτε και στα μονοπάτια της Αγιογραφίας. Σπούδασα και εργάστηκα (θεωρητικά και πρακτικά) πάνω στην Ορθόδοξη Eικονογραφία για αρκετό καιρό. Aπό αυτό το εικαστικό πέρασμά μου... αυτό που με συγκίνησε πιο πολύ είναι η αγάπη που τρέφει ο λαός μας για την Αγνή Mητέρα του γλυκύτατου Ιησού, αλλά και Mητέρα ΟΛΩΝ μας! Aναρωτήθηκα αρκετές φορές πόσες εικόνες μπορεί να υπήρχαν για την «Αγία Μαρία» όπως την αποκαλούσαν οι πρώτοι χριστιανοί? (...αργότερα ονομάστηκε «Παν- άγια»
και πιο μετά , επί το λαϊκότερο «Παναγία») Η απάντηση ήταν πολύ δύσκολη να δοθεί. Πάνω από 6.000 προσωνύμια λέγετε ότι έχει δόση ο λαός μας στην «Μαρία, τη βασίλισσα των Αγγέλων»! Κάθε τόπος και όνομα, κάθε θαύμα και όνομα, κάθε όνομα και εικόνα! Άρχισα να συλλέγω (για το προσωπικό μου καλλιτεχνικό αρχείο) διάφορες εικόνες της Πανάγιας Μαρίας, από όπου και αν τις έβρισκα αυτές... Αργότερα, με το Διαδίκτυο, κατάφερα να κάνω μια πιο ολοκληρωμένη έρευνα. Ένα μέρος αυτής της έρευνας συγκροτήθηκε, εκλαϊκεύτηκε και πίρε τη μορφή αυτού του
βιβλίου. Παρά όλα αυτά, συνεχίζω να μαζεύω εικόνες και ονομασίες της Παναγίας που φαντάζουν πραγματικά ατελείωτες.
PSMavro
.....................................

Eυχαριστώ για την ευγενική προβολή του βιβλίου μου.
PSMavro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Κερκυρα
Η εφημεριδα της Κερκυραικης Εικαστικης Ενωσης. Επιμελεια Υλης: Η.Μεταλληνου