Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

O πετρινος Μύλος αρτιμελής


Επιτέλους ...
Προχθές έκανα και πάλι τη συνήθη µου βόλτα στον Ανεµόµυλο και αντίκρισα το πέτρινο Μύλο να ατενίζει όπως πάντα το πέλαγο, µόνο που αυτή τη φορά ήταν και πάλι αρτιµελής ... H φτερωτή του ήταν επιτέλους στη θέση της µετά από κάµποσα χρόνια αναπηρίας!

Μου φάνηκε παράξενο, συνηθισµένος στο «ωχ αδελφέ» που καλύπτει χρόνιες «παθήσεις» του τόπου µου αφήνοντας τες στο γνωστό ράφι της αδιαφορίας, έψαξα και έµαθα λοιπόν ότι: Ο Ανεµοµυλιώτικος Σύλλογος Περιβάλλοντος και Πολιτισµού από τη πρώτη στιγµή που καταστράφηκε ο άξονας που κρατούσε τη φτερωτή του Πέτρινου Μύλου και εκείνη αποθηκεύτηκε στις αποθήκες του ΟΛΚΕ, επισκέφθηκε κατ' επανάληψη τον τότε διευθύνοντα σύµβουλο του εν λόγω οργανισµού. προκειµένου να µεριµνήσει για την αποκατάσταση της ζηµιάς. Όµως παρά τις συχνές επισκέψεις και υποµνήσεις δεν έγινε µπορετό κάτι τέτοιο , µέχρι που άλλαξε η διοίκηση του οργανισµού και το «Θαύµα ετελέσθει ... »
Ας ευχαριστήσουµε λοιπόν τον διευθύνοντα σύµβουλο κ. Στάλια Σπύρο, και τα υπόλοιπα µέλη που απαρτίζουν τη διοίκηση του ΟΛΚΕ για το άµεσο ενδιαφέρον που έδειξαν και που µε γρήγορους ρυθµούς φρόντισαν να αποκαταστήσουν την πολύχρονη αναπηρία του Πέτρινου Μύλου, που ήταν αποτέλεσµα µιας συνεχούς και ανεξήγητης ολιγωρίας της προηγούµενης διοίκησης του εν λόγω οργανισµού.

Θα ήταν βεβαίως παράλειψη να µην σηµειώσουµε την επιµονή και το συνεχές ενδιαφέρον του Ανεµοµυλιώτικου Συλλόγου για την αποκατάσταση της φτερωτής του Πέτρινου Μύλου τον οποίον τους καλοκαιρινούς µήνες τον έχει καταστήσει αφιλοκερδώς σε εκθεσιακό στέκι ζωγραφικής και χειροτεχνίας.

Όσο θα συναντάµε λοιπόν αυτό το ανθρώπινο ενδιαφέρον θα διατηρείται και η ελπίδα ότι το καταστροφικό «ωχ αδελφέ» δεν θα µας πάρει οριστικά από κάτω ...

O πρόεδρος της ΕΙ.Κ.Ε.
Σπύρος φρόνιμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Κερκυρα
Η εφημεριδα της Κερκυραικης Εικαστικης Ενωσης. Επιμελεια Υλης: Η.Μεταλληνου