Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Kερκυραϊκή Πινακοθήκη













Μία «Καλή αρχή» στην «Kερκυραϊκή Πινακοθήκη» με Έντονα χρώματα και Αρμονικά σχήματα, απο δύο «διαφορετικούς» Κερκυραίους ζωγραφους.


Πραγματοποιήθηκε (27/9), με ιδιαίτερη επιτυχία και με μεγάλη παρουσία Φιλότεχνων και Καλλιτεχνών, το άνοιγμα της φετινής καλλιτεχνικής περιόδου... στην «Kερκυραϊκή Πινακοθήκη».



Η «Kερκυραϊκή Πινακοθήκη», η Kαλλιτεχνική επιτροπή, ο ιδρυτής της πινακοθήκης Μηχαήλ - Άγγελος Bραδής... σας ευχαριστούν για την παρουσία σας στα εγκαίνια της παράλληλης έκθεσης ζωγραφικής των Δημήτρη Σοφιανού και Παναγιώτη Μαυρόπουλου.


Ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος (με «Λαογραφική» διάθεση) παρουσιάζει στην «Κ.Π.» μία ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ενότητα ξεχωριστών έργων που την ονομάζει «Πιντούρες σε σκάτουλα, στο πάτερο τσι νούνας».


Ο Δημήτρης Σοφιανός επιλέγει ένα διαφορετικό τρόπο έκφρασης. Με «κυβιστική» διάθεση... αλλά πάντα με αναγνωρίσιμη (εικονικά) θεματολογία... εκθέτη καλοδουλεμένους πίνακες που απεικονίζουν, με το δικό του τρόπο, θέματα της καθημερινότητας.


Η Eπιμελήτρια της έκθεση κ. Βασιλική Πάντου γράφει... «Τα έργα του Παναγιώτη Μαυρόπουλου και του Δημήτρη Σοφιανού προσφέρουν ένα τόσο διαφορετικό αποτέλεσμα· παρ΄όλα αυτά, τα έντονα χρώματα και τα αρμονικά σχήματα αποτελούν δυο χαρακτηριστικά που συνδέουν τους δύο καλλιτέχνες. Τελικά τα έργα και των δύο καλλιτεχνών είναι δοσμένα με μεγάλη έμπνευση και τελειότητα και προσφέρουν ένα υπέροχο οπτικό αποτέλεσμα.»


Σε όλη την διάρκεια της έκθεσης (- 22 Nοεμβρίου) η «Kερκυραϊκή Πινακοθήκη» και οι καλλιτέχνες είναι στην διάθεσή σας. Με χαρά μας θα δεχτούμε και θα «ξεναγήσουμε» τους φίλους της Τέχνης.


«Κερκυραϊκής Πινακοθήκης», Ι. Θεοτόκη 77.
Διάρκεια έκθεσης των Δημήτρη Σοφιανού και Παναγιώτη Μαυρόπουλου, μέχρι τις 22 Νοεμβρίου.
Ώρες επίσκεψης Περιοδική έκθεση: 09.00-14.00 & 18.00-21.00
Επικοινωνία Τηλ.: 26610 41085 Fax: 26610 22544
e-mail: info@corfuartgallery.com


...............................................
ΛΕΖΑΝΤΕΣ για Φωτογραφίες από τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής των Δημήτρη Σοφιανού και Παναγιώτη Μαυρόπουλου.


• Ο Νομάρχης Κέρκυρας κ. Στέφανος Πουλημένος με τον ζωγράφο Παναγιώτη Μαυρόπουλο.
• Ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Σωτήρης Μικάλεφ, η σύζηγός του κ. Ιωάννα Μεταλινού - Μικάλεφ και ο ζωγράφος Παναγιώτης Μαυρόπουλος.
• Στέφανος Πουλημένος, Μιχαήλ - Άγγελος Βραδής, Δ. Σοφιανός, Π. Μαυρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Κερκυρα
Η εφημεριδα της Κερκυραικης Εικαστικης Ενωσης. Επιμελεια Υλης: Η.Μεταλληνου